Защо смятаме, че има политическа криза? Руши се едно статукво, което е изграждано в последните 30 години. Руши се преходният политически ред, който беше създаден след 1989 година. Имаше няколко свещени крави: първата – каквото и да се случва, американското посолство го решава, втората – задължително унищожаваме и разпродаваме всичко държавно, третото – независимо от всичко, не пипаме съдебната система, защото не се знае кой ще дойде на власт. Това каза лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов в студиото на „Денят ON AIR“.
По думите му появата на партията му преди 3 години в парламента е предизвикала сериозна криза в колониалното статукво.

„Ние отказахме да сътрудничим с другите партии. Колониалното статукво разчита на 240 депутати, когато обаче „Възраждане“ изкара от това уравнение грубо 40 души, вече става трудно да направят правителство. Не е невъзможно, но то трябва да е плод на много тежък политически компромис. На тези хора не може да им се вярва. Никога няма да подкрепим кабинет, различен от „Възраждане“, допълни Костадинов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Референдум за българския лев
Те са готови да седнат на масата за преговори, ако папката за мандата стигне до тях, но без разговори с ДПС на Делян Пеевски.

„Когато сме в ситуация, в която има несъгласие между политическите партии и нито една от тях не може да наложи своето мнение над останалите, тогава се обръщаме към основния арбитър – суверена – българския народ. По всеки един въпрос, който касае бъдещето на България с десетилетия напред, не може мнение да вземат хора, които са си купили гласовете, за да влязат в парламента“, подчерта лидерът на „Възраждане“.

А първият приоритет, на който ще се спрат, е провеждане на референдум за запазване на българския лев.

„Трябва ни независимост“

„Това е кардинално важен въпрос за нас. България трябва да разполага с 5 форми на независимост – трябва да се отбранява сама, ние не можем. Трябва да може да издържаме населението си с основни стоки и услуги – ние не можем, всичко ни е внос, трябва да има хранителна независимост, ние не можем. Трябва да има политическа независимост и трябва да има финансова независимост, тоест да има своя собствена валута. Унищожаването на българския лев означава ликвидиране на българската държава, тя ще съществува фиктивно“, категоричен е Костадинов.

Той поясни, че всеки трети българин в трудоспособна възраст е в чужбина.

„За миналата година в България са се прибрали 40 000 души. Ние не можем да сме 100% сигурни дали данните са верни или не, но имаме стойности, на които може да стъпим. Западна Европа преживява много сериозен регрес, в Германия има рецесия. Еврото може да потъне, но България ще остане, докато имаме собствена валута“, припомни Костадин Костадинов.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space