Още преди три месеца ние заявихме, че коалиция с ДПС ГЕРБ няма да прави, каза пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Преговорите доказаха по безспорен начин, че нито поискахме подкрепа от ДПС, нито дадохме подкрепа за ДПС, добави той.

Попитан кое ДПС е по-приемливо за партньор – ръководено от Ахмед Доган, благодарение на което Борисов е изгрял на политическата сцена, или под ръководството на Делян Пеевски, с когото е бил в сглобка, Борисов отговори: „в сглобка бях с Лена, Киро, Асен и Денков, и кабинетът се казваше „Габриел-Денков“. ДПС не участваха в тази сглобка, нито имаха министри, нито участваха в преговорите, коментира лидерът на ГЕРБ. Впоследствие, когато Христо Иванов реши, че на всяка цена трябва да променим Конституцията, а то става със 160 гласа, на масата се появи ДПС, добави той.

Малко ми е като Испания и Англия на финала, каза Борисов, попитан Доган или Пеевски ще победи с оглед процесите в ДПС. Лидерът на ГЕРБ отбеляза, че има проблем в тази партия, а обвиненията, които си прехвърлят един на друг – дават голяма „възможност нашите структури да се развиват по-добре“.

Колкото по-зле са другите партии, толкова по-добре за нас, отбеляза още Бойко Борисов.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space