Още в неделя Националният съвет на „Продължаваме промяната” взе решение, че в този формат на 50-то НС няма как да се формира правителство, което да гледа към Европа и да е антикорупционно. Днес имахме среща на депутатите от партията и ясно потвърдиха позицията на Националния ни съвет, като ясно подчертаха, че няма да участват в разговори за трети мандат. Това обяви съпредседателят на ПП Кирил Петков пред журналисти.

Във връзка с позицията на ГЕРБ той заяви: „Трябва да стане ясно на гражданите, че след седми мандат те се провалиха с гръм и трясък за сформиране на правителство. Цяла България е заложник на двамата човека – Бойко Борисов и Делян Пеевски, като явно и двамата са токсични за българската партийна система и демокрация.”

Петков обяви, че ще откажат поканата на ДПС за разговори за втория мандат.

Акад. Николай Денков подчерта още: „Ясно е от изявлението на ДСБ, че имаме съществено различие с тях. Препотвърдихме – няма да участваме в разговори за третия мандат. Имаме заседание на обща парламентарна група, на което ще потърсим общо решение. Както трябва да бъде в една демократична формация, ще направим обсъждане и ще вземем демократично решение.”

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space