Днес се очаква да стане ясно дали втората политическа сила в Парламента – ДПС, ще вземе решение да направи опит да състави правителство. Парламентарната група се събира, за да вземе решение. Делян Пеевски вчера обяви, че ако се стигне до такава стъпка той няма да е кандидат за премиер и ще изпратят запитване за подкрепа към всички политически формации в Народното събрание.

Решението да се направи опит с втория мандат е ново, защото веднага след като кабинетът „Желязков“ не събра необходимата подкрепа и затова допринесе и разделението в ДПС, Делян Пеевски заяви, че движението веднага ще върне втория мандат за съставяне на правителство, за да се ускори процедурата.

След срещата с областните председатели вчера каза, че ДПС ще опита да реализира втория мандат.

Другият председател Джевдет Чакъров не присъства на срещата вчера, беше обвинен, че е карал част от областните председатели също да не ходят. Така все още няма отговор дали партията ще се разцепи на два лагера – около Доган и Пеевски.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space