Просперитет за Пловдив и за неговите жители пожела кметът Костадин Димитров на жителите на „Коматево“, дошли да се черкуват в храма „Свети Прокопий“ на днешния празник.
За деня на черквата в квартала районната структура на ГЕРБ в „Южен“ с ръководител общинският съветник Георги Василев даде курбан за здраве и благоденствие. След празничната литургия отец Стоян благослови ритуалната храна, а организаторите раздадоха на миряните стотици порции агнешки курбан.
На службата присъства народният представител от ГЕРБ в 16-ти МИР проф. Даниела Дженева, кметът на район „Южен“ Атанас Кунчев, общински съветници, заместник-кметове, ръководството на партийната структура, много граждани.
На 8 юли православната църква почита паметта на Свети великомъченик Прокопий, който според народните вярвания е покровител на пчеларите.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space