Трябва да бъдем обединени, призовавам д-р Ахмед Доган към обединение на ДПС. Това никога няма да си го простим и двамата с д-р Ахмед Доган – ако партията се разцепи по оста Доган – Пеевски.

Това е абсурдно и ние двамата носим отговорност това да не случи, заяви пред журналисти председателят на ДПС Делян Пеевски след Председателски съвет с председателите на областните структури на Движението.

Пеевски съобщи, че е оказван натиск към председателите на областните структури по места да не идват на срещата днес в София.

Колегите са изключително тормозени в последните дни, заплашвани и натискани. Всички, които са били натискани, ще си поддадат жалби в МВР, заяви Пеевски. Той бе категоричен, че този натиск не може да продължава и не може заради няколко човека партията да се разцепи.

banner

Областният председател на ДПС Търговище Хамди Илиязов каза, че Юорганизацията им застава за единство зад г-н Пеевски и зад г-н Доган“. Проблемът беше при нас само Джейхан Ибрямов, който вече четвърти, пети, шести мандат при нас искаше да разбие организацията, сега иска да разбие и цялата организация ДПС, добави той.

Относно Председателския съвет Пеевски посочи, че колегите му от областните структури са призовали за пълно обединение между Доган и него, така че партията да бъде цяла. Никой не може да си позволи най-малко няколко дерибеи, които искат да я разрушат в момента заради своите амбиции, колегите това не го приемат и ни призовават да сме заедно и се надявам да бъдем заедно, защото ДПС постигна резултат да е втора партия, да има 47 депутати и никой не може да си позволи това да го счупи, добави Пеевски.

Аз съм готов да сме заедно и искам да сме заедно, и ДПС да върви обединено напред, а не както се описва в момента по медиите, че има две депесата – на Доган и Пеевски. Това не трябва да се случва, коментира Пеевски. Той съобщи, че не е разговарял с почетния председател. От моя страна всичко е направено. Оттук нататък той е на ход. Всички са били натискани и плашени да не идват днес, добави той.

По думите му и другият председател Джевдет Чакъров също е звънял на колегите да ги кара да не идват на сбирката, което не му прави чест. Аз му се обадих за тази сбирка, поканени са всички на тази сбирка, нали искаха колективните органи да работят – ето, работят, каза Пеевски и добави, че не може да каже, че колективните органи не работят. Ние работим по устав, добави той.

Относно втория мандат Пеевски заяви, че трябва парламентарната група да реши кой ще го получи. С колегите говорихме също, те ни призоваха да се опитаме да направим правителство с втория мандат, както искаха да направим с първия мандат и не мога да повярвам, че това се случи в последния момент, коментира Пеевски. За втория мандат ще пуснем писма първо на партиите, дали са готови да подкрепят нашия втори мандат. Ние няма да разиграваме държавата. Ако от писмата видим, че има шанс за мнозинство – взимаме го и продължаваме, добави той.

Мога да го взема и аз с този, който е излъчен за премиер. Аз няма да бъда кандидат за премиер, но нека първо да минат тези консултации, каза Пеевски в отговор на въпрос кой ще вземе мандата.

С всеки мандат може да се състави правителство. Аз знам едно, че българските граждани искат правителство. Аз искам да има правителство и го показах и при първия мандат. Посъветваха ни нашите областни структури да продължим усилията да има правителство и аз ги чувам ясно. Другите формати ще вземат решение и ще направим консултации с другите партии дали това е възможно, добави той.

Пеевски съобщи, че предстои среща на парламентарната група утре в парламента./БТА

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space