Гореща политическа седмица. Очаква се президентът Румен Радев да обяви кога ще връчи втория мандат за съставяне на редовно правителство.

Той отива при ДПС. След напрежението, което се породи в Движението за права и свободи обаче не е ясно какъв ход ще предприемат. Единият председател Делян Пеевски обяви, че веднага ще върнат папката неизпълнена, а другият – Джевдет Чакъров, изрази позиция, че трябва да се направи всичко възможно за съставяне на правителство.

По процедура папката се дава на кандидат за премиер по предложение на парламентарната група, чийто председател е Пеевски. Вчера дойде и ново предложение за третия мандат – техническо правителство. То е на ДСБ, но тепърва ще се обсъжда в ПП-ДБ дали да призоват президента да им връчи третия мандат ако втория се провали.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space