Парламентът ще изслуша вътрешния министър Калин Стоянов по случая „Брендо“. Питането на депутатите е относно доброволното предаване на издирвания с червена бюлетина на Интерпол Евелин Банев за изтърпяване на влязла в сила присъда от 6 години затвор, постановена през 2018 година.

До момента официално от МВР няма информация как и кога Брендо е влязъл в страната, за да се предаде. Вчера вътрешният министър заяви, че последното официално влизане на Банев у нас е точно преди 11 години – на 13 юли 2013. Все още няма отговор и на въпроса – как вече в неизвестност, през май 2022 година, Банев е заверил адвокатско пълномощно пред кметския наместник на врачанското село Тлачене.

А от МВР не са установили, че тогава Брендо наистина е бил в селото. Според източници вече в затворническата килия Брендо е разказал, че се е прибрал в страната с малък частен самолет в началото на юни 2022 година. Стана ясно и че МВР са установили всички фалшиви самоличности, които Банев е използвал с паспорти от Турция, Гърция, Украйна, Унгария и Молдова, но са категорични, че с нито един от тези документи не е влизал в страната.

Припомняме, че в понеделник сутринта Евелин Банев – Брендо неочаквано се предаде и вече е в затвора.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space