„Продължаваме Промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) ще внесе още утре в парламента правилата за избор на нови членове на антикорупционната комисия. Това обяви във Фейсбук съпредседателят на коалицията Кирил Петков.

Според него по този начин ще се разбере кое е по-важно – парите по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) за българските бизнеси и граждани, или запазването на контрола над въпросните „бухалки“.

В началото на публикацията си Кирил Петков пише, че Делян Пеевски е започнал „отстрел“ на потенциални служебни премиери, които са извън негов контрол. „След шест неуспешни мандата, ГЕРБ и ДПС излъчват слабост с тези отчаяни ходове. Най-големият им проблем е, че винаги преиграват. Още утре вкарваме правилата за избор на нови членове на антикорупционната комисия“, коментира Петков.

По-рано днес в съобщение от БНБ информираха, че Комисията за противодействие на корупцията e установила несъвместимост по отношение на подуправителя на БНБ Андрей Гюров.

banner

Андрей Гюров, който бе номинация на „Продължаваме Промяната – Демократична България“, и Петър Чобанов, номинация на ДПС, бяха избрани за подуправители на БНБ на 23 юли 2023 г.

След промените в Конституцията президентът може да избира за служебен премиер измежду председателя на Народното събрание, председателя на Сметната палата или заместника му, управителя и подуправителя на БНБ, омбудсмана или неговия заместник.

Днес в рамките на изслушване, служебният министър на финансите Людмила Петкова потвърди, че липсата на правила за работа на номинационната комисия за избор на антикорупционната комисия, е една от спънките за следващо плащане по ПВУ.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space