Тези дни се наслушахме на червени линии, заклинания и какво искали техните избиратели. Правителство може да се случи само с първия мандат. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след края на срещата при президента за съставяне на редовно правителство.

„Нашите избиратели, когато са ни наредили с 11% пред другите, не са искали да получават Денков и който и да е друг“, подчерта той.

„Чух някои колегите от БСП вчера, колегите от ИТН. Тази избирателна система, която взе депутати от ГЕРБ и ги прехвърли на по-малки партии, ни постави в невъзможност да съставим правителство“, обясни Борисов.

„Ще предложим правителство най-вероятно и ще го предложим на другите колеги. То ще бъде на малцинството“, посочи той.

banner

„Аз съм бил три пъти мисля, че 4 мандат е в повече. Ще предложим премиер от ГЕРБ“, каза той в отговор на въпроса дали той ще бъде предложен за премиер.

Борисов обяви, че той ще взема папката с мандата. „Кандидатът за премиер ще я вземе, аз ще бъда с него“, уточни той.

По думите му, той ще очаква подкрепа от всички отговорни хора, които не искат да отидем отново на избори. Другият вариант е да се смени избирателната система като в Гърция: „Те пробваха при Алексис Цирпас нашата, видяха какъв хаос създаде, и колегата Мицотакис направи два бързи избора, за да възстанови стабилността на Гърция“.

„Ние в момента сме в хипотезата, че освен с първия мандат правителство не може да стане“, подчерта той.

По думите му, на закритата за медии среща Румен Радев и Томислав Дончев са си говорили за дронове и колко добре работят те в армейските системи.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че е логично разговорите между лидерите на партиите да се водят между тях, а не през медиите. „Те вече начертаха техните червени линии, които няма как да преодолеем по никакъв начин. Това е последният шанс, ако при тия преговори се разберем да получим някакво… особено колегите от ПП-ДБ, може да ни върнат жеста“, смята той.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space