Ключова седмица в политически план за страната. Президентът Румен Радев ще даде ход на първата конституционна процедура преди връчването на мандатите за съставяне на кабинет.

Първият разговор ще бъде с ГЕРБ-СДС. Два часа след ГЕРБ на „Дондуков” 2 ще дойде втората политическа сила – ДПС, а след това ПП-ДБ.

Така ще приключат консултациите за деня. Кога ще са консултациите със следващите 4 политически сили още не е ясно.

От партията на Бойко Борисов вече обявиха, че за тях възможен вариант за управление е експертно правителство, но с министър-председател и министри на отбраната и външните работи от ГЕРБ.

banner

По време на консултациите си с другите партии преговорният екип на ГЕРБ обяви, че виждат следващия кабинет и като кабинет на споделената отговорност. С тях разговор обаче имаха само ДПС и ИТН. След това Слави Трифонов обяви, че няма да подкрепят правителство нито с първия, нито с втория мандат. ИТН са готови да предложат експертно правителство и да говорят с всички партии. Третият мандат поискаха и от „Възраждане”.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space