Атанас Зафиров бе избран от Националния съвет на БСП за председател на партията със 104 гласа „за“, без „против“ и с 4 „въздържали се“, предаде Actualno.com.

Във вторник Корнелия Нинова обяви, че се оттегля от лидерското място в партията. По устав след оставката на Нинова, един от заместниците й трябва да поеме партията до избора на нов председател.

След гласуването Зафиров каза, че ще бъде преход към следващото редовно ръководство, както и че поема по път към помирение. Националният съвет ще насрочи и пълен цикъл отчети и избори в партията,  както и ще определи периода, в който ще се проведе прекият избор за нов председател.

Други важни решения

Националният съвет на БСП реши Калоян Методиев, избран от соцлистата в 25-ти МИР, да не се включва в състава на парламентарната група в следващия парламент. Това означава, че групата вместо от 19, ще се състои от 18 депутати.

banner

Междувременно Националният съвет предложи групата на БСП в 50-ото Народно събрание да оглави не Свиленски, а Борислав Гуцанов. Остава предложението Драгомир Стойнев да бъде предложен за заместник-председател на парламента.

Ръководният орган на партията реши още БСП да бъде опозиция в следващия парламент и потвърждава позицията си да не подкрепя правителство на ГЕРБ и ДПС.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space