Приключиха и тези избори.Резултатите вече са ясни (трябва да се изчакат финалните, но те почти нищо няма да променят).
Благодаря на всички, които по време на предизборната кампания ме подкрепяха, окуражаваха и накрая и гласуваха за мен. Оценявам всяка помощ и съдействие. Това написа Борислав Инчев, който бе водач на листата на Синя България в Пловдив.
„Със съжаления трябва да констатирам, че ниската избирателна активност е в следствие на действията, а в някаква степен и на бездействията на парламентарните партии, които „изгониха“ избирателите от урните.
На тези избори нямаше политически дебат, нямаше сблъсък на идеи за управлението и бъдещето на държавата.
Мисля, че положението до което сме достигнали вече наистина е опасно и ако не се направи всичко възможно да се върне доверието на хората в гласуването и в честния изборен процес не ни чакат хубави дни.
Виждам, че хората наистина са уморени от избори и че не вярват, че нещо може да се промени и че може да има положителна промяна.
Дали ще има правителство е извън моята компетентност на изказване на предположения.
Вероятността да има още едни нови предсрочни избори не е малка, а може да се окаже, че е и много вероятна.
Докато, обаче няма национални приоритети и докато председателите на политическите партии и политиците не разберат и не осъзнаят, че лутането и безпътицата няма да решат проблемите на хората няма да излезем от спиралата на поредните избори.
Продължавам да си мечтая за времето, в което когато дойде време за избори хората ще ходят с желание да гласуват, защото ще знаят, че техния, че всеки един глас е от значение и че с гласуване може да се даде подкрепа на човек или партия, на които вярваш и които могат да работят в интерес на хората, на обществото и на държавата.
Затова наистина трябва много сериозен дебат за това как искаме да изглежда и да функционира нашата избирателна система.
Мисля, че на всички е ясно, че ниската избирателна активност произвежда „пороци“, а не дава решения и затова трябва да се работи усърдно и целеустремено да се направят промени, които да върнат доверието на хората в изборите“, написа Инчев.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space