Председателят на 10 СИК – Нова Загора, който по-рано днес беше заснет да гласува вместо избиратели, все още не е отстранен. Митко Щилянов твърди, че не е гласувал вместо друг човек, съобщи БНР.

Срещу него са подадени са две жалби от политически партии за неправомерно гласуване. РИК – Сливен се е самосезирала на база изпратените видеоклипове и е предала случая по компетентност на ОДМВР Сливен.

„Не съм човекът, който работи по тази част. Аз съм председател на секцията. Отричам, няма такова нещо“, каза Щилянов.

Щилянов вече е разпитан от полицията. Деница Василева е членът на СИК, който е подал сигнала в РИК. Тя твърди, че Щилянов е помагал на 20 души да гласуват.

banner

„И когато вече излезе бележката, той подава на избирателя да си я пусне в урната. До обяд гласоподавателите бяха по този начин, бяха около 20 или по-малко“.

Останалите членове на 10 СИК коментираха, че не са видяли такова нарушение, макар че през цялото време са били в секцията.

От Районна прокуратура – Сливен коментираха, че в момента се прави проверка, но не е образувано досъдебно производство.

Разследването по случая продължава.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space