Пенка Стоичкова, майката на най-прочутия български футболист Христо Стоичков, не успя да упражни правото си на глас в пловдивското село Ясно поле, където живее от години.

Тя била една от първите, отишли да гласуват, но не била допусната, тъй като не отговаряла на условията. Водела се адресно регистрирана в Пловдив.

След като й обяснили, че не може да пусне бюлетини, леля Пенка се ядосала и си тръгнала с думите „Гледайте си работата!“.

„Няма как да я допуснем, след като не фигурира в списъците“, обясни секретарят на секционната комисия в Ясно поле Иван Георгиев пред „24 часа“.

banner

В същата секция имаше и друго недоразумение. Без да даде обяснение, назначеният за секретар Александър Димитров станал и си тръгнал. Не казал нищо на колегите си.

Това наложи 17-а РИК да сложи на неговото място Иван Георгиев. Той пък обясни, че Димитров не се почувствал добре и това била причината да оваканти мястото.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space