В днешния „Ден за размисъл“, в Централната избирателна комисия не постъпиха сигнали и жалби за груби нарушения.

Сигнали за забранена политическа агитация, но във Facebook, постъпиха в ЦИК, но останаха без разглеждане, тъй като социалните мрежи не подлежат на регулация от комисията.

Нямаше доклади от РИК за проблеми с машините или доставяне на изборни книжа и материали до секциите. По графици се получават от членовете на комисии.

В по-отдалечени райони продължава оборудването на помещенията за гласуване.

banner

Както днес, така и утре до края на гласуването в 20:00, е забранено оповестяването на данни от социологически проучвания за нагласите на избирателите или от екзитпол изследвания на изхода на секциите.

Часове преди началото на гласуването, ЦИК направи поредни смени в съставите на секциите зад граница.

„Поради заявени причини от обективен характер за настъпила невъзможност за участие на членове на СИК извън страната са постъпили предложения от МВнР и от парламентарно представените партии и коалиции за съответните квоти“, уточни членът на ЦИК Елка Стоянова.

Гласуване в чужбина ще има в 60 държави.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space