Полицаят, прострелял 19-годишен младеж в Плевен, е произвел изстрелите с личното си оръжие. Общо четирима служители на реда са били в необозначения автомобил, засякъл се с колата, в която пътували петима млади мъже. Версиите на двете страни се различавали, но е ясно едно – до инцидента се е стигнало след засичане на двете коли.

„Лично не успях да разговарям с полицая. Това е изключително неприятен инцидент, при който станахме свидетели на непрофесионален подход от страна на полицейския служител. Хубавото е, че момчето е живо и е извън опасност за живота”, коментира в студиото на „Събуди се” ст. комисар Атанас Илков, директор на ГД „Национална полиция”.

Той обясни, че не е цел обясненията на полицая, а че самата ситуация възниква при спиране на автомобил от страна на служителите на реда в късните часове на деня. „По данни на служителя той слиза и се представя, но момчетата казват, че не са възприели неговите разпрореждания и указания. Колата е била цивилна, той не е бил с униформа, но по негови думи е показал служебната си карта. В този ден е бил на работа, но това не му дава право да извършва действия, които са в хипотезите на превишаване на полицейските правомощия”, каза още ст. комисар Илков.

По негови думи оръжието на полицаят е било негово собствено и законно притежавано, а в хода на проверката ще стане ясно дали и останалите трима служители на реда, ще се търси отговорност. „Служителят, произвел изстрела, е с над 20 години стаж в системата. Над 20 пъти е награждаван, като има много дребни пропуски в неговата работа” , каза още ст. Комисар Илков.

banner

Директорът на ГД „Национална полиция” коментира и темата с купения вот. „Подготовката и произвеждането на избори, гарантира обществен ред, това е сериозно изпитание за МВР. Имаме създадена много добра организация, проведоха се много срещи, има обособени междуведомствени звена, които работя по тази тема. Своевременно е реагирано на всеки сигнал, който е подаден”, добави ст. комисар Илков. Той обясни, че има спад в получените сигнали за купени гласове, спрямо 2023 г.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space