Централната избирателна комисия (ЦИК) е издала разрешение машините за гласуване, предназначени за секциите в страната, да напуснат склада, в който се съхраняват и да бъдат транспортирани по места, потвърдиха за БТА от комисията.

Припомняме, че по-рано днес от служебния кабинет отчетоха, че всички дейности по подготовката на изборите са извършени при пълна прозрачност и в срок.

В неделя ще се проведе избор на народни представители за шести път в последните три години, като това е петият предсрочен вот след редовните парламентарни избори на 4 април 2021 г. С над 1500 повече кандидати за народни представители ще има на изборите в неделя в сравнение с вота през април 2023 г.

На изборите за Европейски парламент кандидатите са 418, жени са 131, а мъже – 287. В сравнение с изборите през 2019 г. кандидатите за евродепутати са със 100 повече. Тогава е имало 318 кандидати.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space