Днес Министерският съвет ще отпусне до 1 милион лева за допълнително оборудавне на медицинския хеликотптер. Това съобщи служебният министър-председател Димитър Главчев, който посети авиобазата на ГД „Гранична полиция“ на летище София.

„Вече има два полета, което разби всички спекулации, че няма да летят линейките и че няма да има такива. Даваме пари за оборудване, за детски кувьоз, за апаратура, която да осигурява непрекъснато подаване на кислород и за планинско спасяване“, посочи Главчев.

Системата ХЕМС е основна за спасяване на човешки животи и донорски ситуации, както и за планинско спасяване, коментира още премиерът.

Димитър Главчев беше придружен от министрите на здравеопазването и на транспорта и съобщенията д-р Галя Кондева и Георги Гвоздейков. Кондева обясни, че разговорите за допълнително оборудване на въздушната линейка се водят от вчера. В техниката се включва и подвижна кислородоподдържаща машина.

banner

„Кацаме на площадката на болница „Света Екатерина“, защото когато при извеждане на пациента за закарване до съответната линейка, вградената апаратура за кислород в хеликоптера не може да бъде използвана“, обясни здравният министър.

Медицинският хеликоптер може да осъществи и за планинско спасяване, увери Галя Кондева.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space