Продължаваме нашия разговор с Иван Петков – водач на листата за народни представители на „БСП за България“ за 16 МИР – Пловдив, с номер 24 в бюлетината и преференция 101.

– Г-н Петков, каква е позицията Ви по отношение на външнополитическата обстановка и реакцията на управляващите във връзка с множеството военни конфликти, на които сме свидетели днес?
– Всеки човек, който ме познава, знае моето мнение. Имах покана за Петербургския Икономически Форум, който стартира на 5 юни, но, разбира се, заради новия член в моето семейство, нямаше как да присъствам. Въпреки че сме в Европейския съюз и НАТО, ние трябва да възстановим отношенията си с Русия, както го правят редица страни от ЕС. Колкото по-бързо приключи 49-ото Народно събрание, толкова повече ще си отдъхнем от едни войнолюбци, които ще изпратят жива сила на фронта без да им мигне окото. А това са хора, които са хващали оръжие само с джойстик на телевизионната си игра. Мълчанието на „сглобката“ относно случващото се в Близкия Изток показва тяхната марионетна позиция във външнополитически план. Но тези хора показаха, че нямат стратегия по нито един важен за страната ни въпрос, независимо дали говорим за вътрешната или външната политика.

– Какво й липсва най-много на България днес?
– Стабилни икономически партньори и държави-съюзници, които наистина може да нарече братски народ.

– Една от вашите каузи, които ревностно защитавахте и в предходните си мандати като народен представител, е борбата с подмяната на историята. Как може да бъде спечелена тази битка?
– Ако не спечелим тази битка, ние ще бъдем заличени като нация. Не можем да позволяваме на кадри, обучени в чужбина, да бъдат показвани по телевизиите и да защитават чужди интереси чрез подмяна на историята ни. Всеки ден виждаме как „разбирачи“ обясняват „научните“ си изследвания върху историята ни. Тези лица са обучавани от „Америка за България“, „Отворено общество“ на Сорос и редица „неполитически“ организации, които финансират кампании, целящи да объркат младежите ни, да подменят не само историята на страната, но и ценностната система на обществото. Целта на тези организации е и да насочат вниманието на младите към неща, които трябва да бъдат наложени като новото „нормално“, например: легализация на марихуаната, трети пол, че няма нищо лошо в обучения от тип ЛГБТ и други. Не трябва да позволяваме на въшни фактори, били те от Изток или от Запад, да определят текстовете в нашата история и ценностите на българското общество.

banner

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space