Нещата трябва да се върнат към нормалността и след изборите да има групиране около партията, събрала най-голяма подкрепа. Това заяви в студиото на „Здравей, България” кандидатът за депутат Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС.

„Вторите и третите трябва да подкрепят победителя. Други експерименти – кабинет на втората партия с подкрепата на първия и тн., не водят до нищо добро и го видяхме”, поясни той.

Според него „парламентът отдавна прилича на сбирка на бивши съпрузи, където всеки е бил в брачни отношения с почти всеки. По тази причина има огромно натрупано напрежение”.

По думите му гъвкавостта е важно качество в политиката. „Това, което може да се случи като коалиционен формат, трябва да бъде естествено, прието от хората и да осигурява максимално широка подкрепа”, каза още кандидатът за депутат.

banner

Според него партньорствата в следващия парламент се делят на невъзможни и много трудни. И допълни, че не смята, че е възможно Делян Пеевски да бъде премиер.

Кандидатът за депутат от ГЕРБ-СДС Рая Назарян твърде, че не се явяват на избори, за да се откажат. „Това е отговорност, а не претенция – с този искам, с другия не”, поясни тя.

И двамата представители на партията са категорични, че нови избори през есента ще са пагубни за държавата.

„Политическата криза е една от най-дълбоките в съвременната история на България”, коментира Назарян.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space