Николай Маринов е роден в град Пловдив. Завършва Икономически Университет – Варна през 1996 година и веднага след това започва работа в първото от петте най-големи предприятия в страната. Работи в областта на корпоративния финансов анализ и вътрешния контрол. Специализирал е в управлението на риска, бюджетирането и приложния софтуер. Редовен участник е във форуми, свързани с архитектура и строителство, музика, древни цивилизации. Женен, с едно дете. Той е кандидат за народен представител в листата на „БСП за България“ за 16 МИР – Пловдив с номер 24 в бюлетината и преференция 113.

– Г-н Маринов, как ще мотивирате гражданите да гласуват на поредните избори за Народно събрание?
– Мотивацията винаги става с показване на реални резултати. Стоейки далеч от властта, БСП няма как да постигне своите цели, поне в пълен размер. Но може да посочи какво не са направили опонентите и какво ще направи самата БСП, ако управлява. Като единствената социална партия в България, БСП ще се фокусира основно върху хората, като се съсредоточи над следните цели: ръст на доходите, укротяване на инфлацията, семейно подоходно облагане, ръст на социалните плащания, реформа в образованието, реформа в здравеопазването. За да можем след това с удовлетворение да посочим постигнатите резултати. За да бъдат избирателите мотивирани да ни подкрепят и за следващ мандат.

– Какво отличава „БСП за България“ от оставалите партии и коалиции, които се борят за доверието на българите?
– Доказано в годините БСП е единствената социална партия. Реално тя може да застани зад всеки човек, докато другите партии стоят единствено зад определен кръг от хора и защитават интересите само на избирателите в определена сфера от интереси.

– Как бихте описали ситуацията в страната ни към момента?
– В момента страната ни е в ситуация, подобна на известната приказка „Новите дрехи на царя“. Всички средства за масова информация ни заливат с идеите колко добре живеем, как страната ни е силна, със стабилна икономика и т.н. Затова ни трябва онова малко момченце, което да каже, че „царят е гол“. В действителност „голотата“ се състои в следното: висока инфлация, ниски доходи, голям ръст на сивата икономика, функционално неграмотно поколение, лошо и комерсиално здравеопазване и т.н.

banner

– Какви приоритети бихте очертали пред новия 50-и парламент и пред себе си като кандидат за народен представител?
– Би следвало 50-ият парламент да бъде съсредоточен върху следните приоритети: ръст на доходите и покупателната способност на гражданите; реформа в образованието; реформа в здравеопазването; отстояване на българските национални интереси.
Като член в партията, стояща зад обикновения човек, защитавайки правото му на достоен живот, ще положа всички усилия да се вдигне жизненият стандарт на обикновения човек който представлява приблизително 95% от населението в страната. Достойният живот е не оцеляването с доходи, стигащи само за комунални услуги и лекарства. Достойният живот е този, при който тези разходи са неусетна част от живота на всеки човек.
Често давам следни пример при разговорите ми с познати: Обединените арабски емирства са изградили държавата, която познаваме в момента от пустиня, море и нито една река, благодарение на един ресурс. Не кой да е, а нефт. В България този ресурс е недостатъчен. Но страната ни има много други: излаз на море, планини, минерални извори, богато археологическо наследство и, не на последно място, други полезни изкопаеми. При правилното управление на тези дадености можем да постигнем дори повече от ОАЕ.

– Кои са каузите, свързани с Пловдив, които ще приемете като свои в следващото Народно събрание?
– Пловдив е един прекрасен град, който в последните 34 години не случи на управление. Той се явява като малко копие на цялата ни държава. Град с къс хоризонт, без ясни цели и мерки за по-нататъшното си развитие. Толкова са много нещата, които трябва да се коригират в града ни, че буквално трябва да се започне почти от нулата. Лошо функциониращите общински предприятия водят до лоша инфраструктура, презастрояване, колабиращ градски транспорт, безобразен трафик, тромава общинска администрация и много други. Като пловдивчанин съм готов да дам всичко от себе си за преодоляването на тези проблеми.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space