„На срещите ни хората поставят най-много въпроса за войната и страховете за войната растат в цялата страна. Затова ние предложихме Народното събрание да вземе решение – България няма да изпраща войници в Украйна и няма да разреши западни оръжия да се използват за цели срещу Русия. Внесли сме го като решение. Това ще е първото нещо, което ще направим в първия ден и на новото 50-ото Народно събрание. И ще бъдем гарант за хората, че няма да допуснем България да бъде въвлечена във война“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването „Лице в лице“ на bTV.

Тя посочи, че гласове на разума вече се чуват от Европа, като Италия, които казват, че няма да изпращат войска и не разрешават да се използват западни оръжия на територията на Русия.

„За нас моралът и достойнството в политиката са водещи. Останахме единствените, които защитаваме тези ценности, защото през всичките години не участвахме в сглобки, договорки и задкулисие. И това, което обещахме на хората преди избори, по време на управлението го изпълнихме – силната социална програма, безплатни детски градини и учебници, увеличение на пенсиите , на майчинството и на минималната заплата.“

По думите ѝ хората са изморени от избори и предпочитат да имат стабилност и сигурност, а не отново избори. Те са разочаровани от липсата на морал в политиката и от това, че са били подведени, че ще стане промяната.

banner

Според Нинова позицията на България в ООН за Сребреница не трябва да се променя в последния момент, особено от служебен кабинет, който трябва просто да прави избори.

„Главчев трябва да отговори само на един въпрос – кой го накара. Защото той няма кураж да вземе самостоятелно това решение. Някой го накара, просто трябва да каже кой – дали е Борисов, защото той слуша единствено него“, посочи лидерът на БСП.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space