Очаква се днес служебният кабинет да отпусне до 10 милиона лева за преодоляването на щетите, които нанесе водното бедствие в Карловско преди близо две години.

Парите бяха обещани миналата седмица по време на среща на министър-председателя Димитър Главчев с кмета на Карлово Емил Кабаиванов след протести на жителите от пострадалите села. Те поискаха спешно да бъдат отпуснати 38 милиона лева, но стана ясно, че към момента правителството може да отпусне 10 милиона. С парите ще могат да продължат дейностите по възстановяване на пострадалата след потопа инфраструктура. Селата Богдан, Каравелово, Слатина, Розино и Христо Даново пострадаха сериозно след водното бедствие на 2 септември преди две години. След описване на щетите стана ясно, че за възстановяване на пострадалата инфраструктура ще са необходими над 75 милиона лева. Досега община Карлово е получила едва 17 милиона.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space