Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева събира Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в здравеопазването.

Целта е да бъде обсъдено сключването на нов Колективен трудов договор, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Пред работодателските и синдикалните организации министър Кондева е изразила надежда за разумен и конструктивен диалог, който да доведе до работещо и за двете страни решение. От своя страна организациите са потвърдили, че отново ще седнат на една маса за преговори.

Именно тази тема бе предвидена като първа точка в провалилото се извънредно заседание на Народното събрание седмица преди изборите.

banner

В дневния ред бе проект на решение за задължаване на министъра на здравеопазването да предприеме действия и мерки за сключване на колективен трудов договор в отрасъл „Здравеопазване“ и за прилагане на санкции за неплащане на предвидените в него трудови възнаграждения на медицинските специалисти.

В началото на май федерацията на синдикатите в здравеопазването изпратиха писмо до президента Румен Радев, служебния министър Димитър Главчев, министъра на здравеопазването Галя Кондева, в което обвиниха работодателските организации в „саботиране“ на преговорите за сключване на нов колективен трудов договор в отрасъл „Здравеопазване“.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space