За мен е чест да приветствам в Пловдив председателя на ЕП Урсула фон дер Лайен и председателя на Европейската народна партия Манфред Вебер. С тези думи кметът на Пловдив Костадин Димитров откри предизборно мероприятие на ГЕРБ на Античния театър.
„Да посрещнеш председателя на европейската комисия и председателя на ЕНП е историческо събитие и благодаря на г-н Борисов за тази чест.
Казват, че Пловдив е втория по- големина град, но първия по- красота. Той е търговски, образователен, културен, икономически и туристически център.
Тук на всяка крачка можем да видим история, ние се гордеем с нашето културно- историческо наследство, но се гордеем и с това какъв е Пловдив днес – артистичен и модерен.
Голямата промяна идва с приемането на България в ЕС. Благодарение на еврофондовете са променени доста градски зони.
През 2029 г. Пловдив е Европейска столица на културата и няма да ми стигне времето да описвам промените в нашия град, но фактите са факти и те трябва да бъдат споделяни. Най- голям успех, най- голям напредък, най- голям престиж за града ни и за страната ни сме имали по време на управлението на ГЕРБ под лидерството на г-н Бойко Борисов и разбира се с нашите партньори в ЕС. Колегите кметове знаят колко са важни европейските избори, каква съпричастност получаваме от Еаропа и как тя достига до всеки един гражданин. Затова на 9 юни пълна мобилизация, за да покажем, че можем да бъдем първи в България и първи в Европа и да подкрепим нашия председател на Европейската комисия г-жа Урсула фон дер Лайен“, заяви Костадин Димитров.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space