Областният управител Илия Зюмбилев с обръщение в Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България

Скъпи граждани и жители на Област Пловдив,

Днес, на 2 юни отдаваме почит на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Изпитваме гордост и признателност към героите, които със своята саможертва са извоювали свободата, която имаме днес.

Христо Ботев, поет и революционер, загинал на 2 юни 1876 г., но неговото дело и думи продължават да живеят в душите ни. За първи път тази дата е отбелязана във Враца и Пловдив през 1884 г., като символ на непоколебимия дух и неугасващата вяра в свободата.

banner

Казват, че отечеството може да загине само тогава, когато изчезне от сърцата на синовете си. Затова имаме отговороността да съхраним и предавамем подвига на нашите предци, а историята трябва да ни служи за урок за нашите решения и действия.

В този ден на национално признание и възпоменание, нека се обединим заедно да запазим паметта на нашите герои и предаването на техния дух на бъдещите поколения.

„Но стига ми тая награда – да каже нявга народът: умря сиромах за правда, за правда и за свобода…“ Христо Ботев

С уважение,
Областния управител на Пловдив
инж. д-р

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space