Хората искат дългосрочно правителство с ясни приоритети и повишаване на стандарта на живот. Няма да правим повече компромиси с реформите, които трябва да се реализират. Така кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС в Пловдив Деница Николова обобщи основните послания от срещите си с пловдивчани.
„Водим интензивна кампания и при разговорите ни хората заявяват, че искат да спре безвремието, искат стабилност и дългосрочно правителство, което да има ясни приоритети, визия за изпълнение на заложените цели и най-вече за повишаване стандарта на живот на българските граждани“, каза още Деница Николова – четвърта в пловдивската листа на ГЕРБ-СДС.
Заместник-министър на Министерството на регионалното правителство в две правителства на ГЕРБ, тя посочи и някои от основните приоритети на ГЕРБ-СДС.
Един от тях е образователната реформа – модернизация на материалната база и промяна на учебните програми с фокус придобиването на умения, професионалното образование и дуалното обучение. Това е важно и за пазара на труда, за осигуряването на необходимите кадри, квалификация на хората в определени индустрии.
„Работодатели от град Пловдив споделят за липсата на квалифицирана работна ръка. В тази посока ще бъдат усилията на едно бъдещо управление на ГЕРБ-СДС – да се оформи образователна програма и учебен процеси с дългосрочен хоризонт“, каза Николова.
Друг приоритет е свързан с модернизация, индустриализация, дигитализация, иновации и най-вече с постигането на по-висок Брутен вътрешен продукт за страната. Трябва да се постигне по-висока добавена стойност в индустрията, да се повиши продуктивността, да се подобри икономическата структура и да се увеличат инвестициите. „Предвиждаме да осигурим възможност на 15 стратегически индустриални парка в страната да имат обособени територии и степен на готовност за изпълнение на инвестиционни проекти“, допълни тя.
Ако хората искат стабилна България в сигурна Европа, да дадат на 9-ти юни своя вот в зелената и синята бюлетина с № 22, призова четвъртата в листата на ГЕРБ-СДС в Пловдив Деница Николова.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space