Кандидатите за народни представители от „БСП за България“ Катя Стоилова и Йовка Златева организираха среща на тема „Обединени в грижата за животните“. Събитието събра граждани – доброволци в галерия „Арсенал“.
Присъстващите говориха за отговорността да бъдеш на върха на хранителната верига; за дълга към по-слабите; какво повече може да бъде направено, ако се обединят; какво да изискват от държавата; как да се промени картината на дефицит на цивилизационна политика и обществена незрялост.
Беше споделен опит от загрижени доброволци в битката с бездушието и жестокостта. Коментиран бе законът за закрила на животните – красиво изглеждащ, но неработещ, поради липса на конкретика в отговорните институции и реален контрол по спазването му.
Кандидатите поеха ангажимент да изискват създаване на нов закон, в процеса на изработването на който да вземат участие фондации и доброволци. Катя Стоилова предложи да се даде възможност всяко лице само да определя фонд в полза на деца, възрастни хора, животни или друга социална кауза, за който да отиват 10% от данъка по доходите му. Според нея това би насърчило събираемостта на данъците върху реалните доходи, защото ще направи социалната солидарност видима, тъй като касае пряко финансиране от гражданите на дейности, които са ангажимент на държавата, но обикновено остават недофинансирани. Тя увери, че ще инициира и въвеждането на часове свързани с възпитанието в отношение към животните и природата в училище.
Присъстващите се обединиха и около идеята за драстично повишаване на тежестта на наказанията за изоставяне или нехуманно отношение към животните.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space