Действително, като гледам първия втория ред, през тези месеци успях да изучва добре нашите партньори. Действително класата е в наша полза. Не е най важното кой колко е млад, стар, нисък, висок с увреждане или не, мъж и жена, важно е колко може и колко е постигнал. И какво може да покаже зад себе си.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в НДК, където се проведе събрание, на което бяха представени кандидатите за народни представители от 23, 24 и 25 МИР София.

Достигнахме такова положение в България днес, което беше 90-те години. Тогава обаче имаше синя и червена България, сега държавата е разделена на много. Президент, Възраждане, БСП, ПП-ДБ, ГЕРБ, ДПС и още много други“, добави той.

Къде е девиза на парламента „Съединението прави силата“. Освен нашата кампания, друга няма. Защо? – попита той.

banner

„В момента всички се борим да сме опозиция. Затова се дамгосват всички възможности. Когато излезеш без Борисов ще правим правителство – значи край. Кампанията на ПП-ДБ ликвидира възможността за правителство център дясно.

От другата страна Възраждане казват не можем с ПП и ДПС, искаме надода да ни даде да управляваме сами. Добра позиция, това означава 120 депутати. Дори и царя не успя да го направи. ДПС казват, че можем с ГЕРБ, но не и с Възраждане и ПП. На практика и те се изключват от играта“, ядоса се Борисов.

„9-ти юни ще дойде. Похарчихме парите за билбордове, сцени. Ние най-малко разбира се. Но нали има договори с медиите, макар че дадохме сега двойно по-ниски цени. Не че не ги уважаваме, просто няма смисъл. В момента борбата е ясна – кой да е опозиция. ПП искат с 40 депутата да управляват. Пробвахме не стана. То е безсмислено, проверимо“, продължи лидерът на ГЕРБ.

„Ако Хемус беше милиард и двеста, 7 милиарда инвестиции означават заводи, мостове – някой да ги е видял? Важно е да си говорим. Ма лъжи, но нека си говорим, да мине 9-ти. Те ще дойдат 7-ми, 8-ми 9-ти. Докато накрая резултатите ще са 20 за ГЕРБ, 10 за ПП – няма да има кой да се занимава с нас. Едно злорадство как няма да може първата или втората партия да управляват. Защо тогава правим избори?“, попита пак той.

„За кое ще правим дебати? Ще продължим да взимаме заеми , за да даваме на пенсионерите. ГЕРБ може да го обещае това. Точка. Да сме изработили тези пари – не? Ще взимаме заеми, за да гарантираме пенсионерите.

Чакате инфраструктура , но парите къде са? 1% сме усвоили от Плана за възстановяване. Разбирате ли? Спора е, че над 95% по всички програми не са усвоени от България.

Какъв дебат. В какво? Ние сме чули само дайте да сложим нашите хора в регулаторите, прокуратурата КПКОНПИ, за да може да безчинстваме, да се овладеят паричните потоци и да стоят безнаказани“, отговори Борисов на бившия премиер и призива му за дебат очи в очи.

„Щедро ми предлагаха да не делим на 3 с ДПС. А 50 на 50, да разделим държавата, цялата. Как ще се съглася на такова нещо. И затова е този сарказъм и омраза, защото далаверата секна и няма да я има. Защото 3 години може да покажем какво се случи в България. То ако е хубаво, щяха да ги носят на ръце“, разкри Борисов.

„Радвам се, че загубихме в София. Да видят червените внуци. Всичките кадри в тъмно, кърваво червено. Аз когато съм бил в Сребреница, в Босна и Херцеговина, давал съм пример. Само моя автомобил не сменяше ескортите. Където са трите вида религии и население. Защото аз можех при всички да отида. Правихме най-доброто за интеграцията на Босна и Херцеговина. Такива ужаси съм видял там. Между блоковете са гробищата. Който се покаже, снайперисти стреляха.

Разбира се, че осъждаме всичко това. Аз съм го осъдил там, с Дани Митов, с външните министри. Направил съм така, че сърби, бошняци, северни македонци, всички да са тука. Искат да участват в нашия АЕЦ, коридор 8, супер компютри – какво ли не се направи? Те ни обясняват, че някой бил по-умен. От кой? По-нахален, брутален , самозван – да-, но по-умен не. Тази експертиза ни е теглила напред, затова до ден днешен сме на политическата сцена. Ние мислим за модерни градове, за екология“, каза още лидерът на ГЕРБ.

„В същото време да работят и въглищните мощности. Уестингхаус, Хюндай ще изграждат 7-ми и 9-ми реактор. Уникално за България. Това само не мога да простя. Много обичате да говорите за арести, за второ, трето. За Севда ме е яд. Аз съм бил в казарма, полиция, пожарна.

Но света се разпределя като сфери на влияние. Президентът на Китай отива в Сърбия, Унгария. От другата страна Русия, Турция. Имаме рядък шанс с нашите западни партньори да дойдат сега, но те питат няма ли да има стабилно правителство. Какво ще им предложим? От сега знаем какво ще следва“, направи прогноза Борисов.

„Тук няма елементарното да излезеш и да кажеш, че когато някой е направил добро – признай го. До сега можеше да сме построили толкова много. Но явно това не е важно. Като направихме Южната дъга , загубихме изборите в Младост. Люлин, Овча купел, не им е важно околовръстното. Седят си, чакат. Явно това е важно само за нас. Стана ми неприятно, когато Жоро каза за билбордите – експлозия. Когато говорихме за образование, за безработица за ядрената централа , а ние нямаме специалисти, най-големите заплати ще ги вземат отвън. Ние имаме дебат кой е по-готин“, възмути се той.

„Като има протести, ще има още пет избора, докато всички мирнат. Или ще се явят партии, които ще свършат работа. Когато СДС и БСП се биеха, дойде ГЕРБ. Така всички ще заминат. Ние затова говорим за нов обществен договор. Христо иска да протестира. Христо, като дойде за конституцията, за какво те подкрепих. Дадох ви Мария заложница. А не, те ще управляват няколко месеца и ще паднат, добре Христо. Така е. Прави сте. А после, какво ще правите вие? Нестабилна България.

Девизът на парламента е единственото, което българите не правят. Затова ние сме сложили девиз Стабилна България, тя никога не е била по-нестабилна. В стабилна Европа, и Европа не е била по-нестабилна“, изрази притесненията си лидерът на ГЕРБ.

Усещам го с кожата си, че някой много иска да ни вкара във война. А точно ние сме стабилизиращия фактор. Няма да го допусна, категоричен бе Борисов.

„На Запад, когато кошаревски свидетел, бил и той премиер, те го приемат за истина. Те съжаляват. Точно мога да ви кажа къде е отивал кеша, блика в ярост. Кой взел, взел. След 9-ти е нашия зор. Защото , като обикалям страната, чудовищни ями, дупки, нищо.

Градовете чакат. Освен нашите проекти – нищо. Говореха за детски градини. Колко проекта са пуснати? Минали са шест месеца. От днеска да почнат, възлагане, обжалване, строителство – 6 години. Как са ви лъгали. Народа се хвана.

Сега сме длъжни да кажем: Хванете ли се пак, все по-лошо ще стане. Или ще правим нещо заедно, смирени в името на България, или най-лесно е „не мога сам““, предупреди лидерът на ГЕРБ.

„Или по-точно модата сега е: Когато мога единствено сам, тогава ще правя правителство. И ние заявяваме: Ако имаме 121 депутата, правим правителство, ставам премиер. Ако ПП, Възраждане, ДПС, Слави Трифонов направят сами – ще им ръкопляскам“, добави той.

„Всяка вечер залите са пълни. Толкова желаете реванш. Една от най-интелигентните жени при нас, тя като ми обясни какво би им направила, специално на Денков, аз се стресирах. Това във филм на Хичкок, го няма. Такова измъчване. Е как на 9-ти ще им кажа да правим нещо“, отбеляза Борисов.

„Светът е много тежък, виждате Израел, Палестина, няма да спре. Украйна, в региона. Споровете които се водят. Дали с оръжието , което се дава, може да се атакува Русия. Това не трябва да се допуска, защото ще предизвика удар по нас. Ние сме за мир, но ние не можем да кажем на агресора: Продължавай. Дори и след войната , по време на конференции са се решавали по-тежки конфликти. Но светът не е готов.

В ГЕРБ сме за мир, но помагаме на слабия, на Украйна, защото агресорът я е натиснал и взима територията. Ние сме за спазване на международните договори. Утре някой може да иска да прекрои Балканите. Той като е по-силен, да ни вземе половината територии. Това ли е нашата политика, да се снишаваме? Казвам го защото много от вас казват: Защо се мешаме? Не се мешаме, помагаме на слабия, на този, който го убиват“, обясни външнополитическата позиция на партията лидерът на ГЕРБ.

„Имаме добра програма, можем да свършим добри неща. Можем да го направим заедно с всички отговорно български политици. С тези, които не искат цял живот да са опозиция и да намират кусури на другите. Това е най-лесно. Миналите 3 години са най-приятни. Седиш, гледаш критикуваш. Пълен застой.

Те са вече четвърта година, откакто ГЕРБ не е в управлението. Какво стана? Корупцията – какво стана? Денков говори за кеша на Борисов. Но се доказа, че фалшиви пари са слагани. И накрая бил премиер. Бил е защото аз съм го назначил, с 69 депутати.

Ти имаше тридесет и няколко. Ти си бил десет месеца, аз 10-12 години. Ама и той. Хубавата българска поговорка. Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак. Обичам народните мъдрости. Произлязъл съм от народа и ще си остана с хората, с които живея. Те да го мислят“, пошегува се лидерът на ГЕРБ.

„Желая ви хубава вечер. Неделя водачи и депутати ще ги видим в Пловдив. Пълна мобилизация! Поне да покажем, че сме ГЕРБ и СДС!“, заяви в заключение Бойко Борисов.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space