Николай Аргиров е кандидат за народен представител от “БСП за България” с номер 24 в бюлетината и преференция 114. Той е на 39 г., женен. Магистър е по Финансов мениджмънт. В момента работи като банков специалист.

– Г-н Аргиров, предстоят поредни избори , а българските избиратели сякаш вече не виждат надежда за стабилност и сигурност в страната. Как ще ги мотивирате да отдат до урните?
– Всеки ден правя срещи с граждани и също виждам много обезверени лица. Причината за това е, че когато българите поискаха промяна, те бяха подведени от нови популярни лица, които ги разочароваха. Истината е, че винаги е имало партия, предлагаща нещо различно от това, което се случва в България през последните 15 години. Борбата на БСП обаче въвличаше партията в скандали, които нанасяха имиджови щети. Така се появиха новите месии, които не се справиха с излизането на страната от хаоса. Днес те вече изгубиха харизмата си и вярвам, че гражданите отново ще се доверят на истинската алтернатива в лицето на БСП.
Не може да има стабилност и сигурност в бедността. Много български граждани нямат възможност да се лекуват, да се хранят с нормални храни и да почиват достатъчно. Това не е нито стабилност, нито сигурност. Затова правя срещи с избиратели и ги убеждавам, че българите могат да получават достойни доходи в една мирна среда около тях.
– Защо да подкрепят именно „БСП за България“?
– БСП е единствената партия, основана на идеология. За разлика от частните партии, които не предлагат нищо различно, БСП участва с реални предложения. Винаги е изготвяла и отстоявала цялостен бюджет, който олицетворява идеята за различна политика. Затова БСП е истинската алтернатива. За социалистите изборите са инструмент за реализиране на различна политика от тази, която действа, а не средство за реализиране на лични амбиции.
– Какви приоритети бихте очертал пред новия 50 – и парламент?
– За мен най-важни са две неща. Доходите на гражданите и сигурността. Днес тези две цели са силно преплетени една в друга. Реалните доходи на работниците и пенсионерите показват дали те могат да се хранят нормално, дали могат да получат качествено здравеопазване, дали могат да образоват децата си и т.н. От друга страна е сигурността. Докато в Европа има война, няма как да имаме сигурност. Затова като кандидат за член на Народното събрание и член на Европейския парламент, аз работя за мир в Европа. Само мирът и добрите международни отношения могат да подобрят средата, в която функционират българската и европейската икономики.
– На кои законодателни проекти самият Вие ще обръщате особено внимание?
– Аз съм икономист и като такъв обръщам най-много внимание на данъчната система. Отстоявам прогресивни данъци върху доходите и намаляване на ДДС за стоки от първа необходимост. Разбира се, обръщам сериозно внимание на здравната система, при която отстоявам болниците да не са търговски дружества.
– Кои са каузите, свързани с Пловдив, които ще приемете като свои в следващото Народно събрание?
– Първият проблем на Пловдив, който се вижда и от космоса, е проблемът с трафика. Работниците, пътуващи в час пик често губят повече от 90 минути на ден в задръстванията на входа и изхода на Пловдив. Пловдив заслужава истински околовръстен път, при който работниците да не губят част от живота си в чакане. Друга местна кауза е законовият стандарт за градско строителство. Виждаме как новите комплекси в Смирненски не предвиждат пътища и улици между тях. Надявам се да оформя законов стандарт за градската среда, при която останалата част на града не се застроява по този начин.

Николай Аргиров е кандидат за народен представител от “БСП за България” с номер 24 в бюлетината и преференция 114.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space