Дефицът в енергийния е 449 млн. лева, като се очаква до края на регулаторния период да стигне 500 млн. лева. Министерският съвет взе решение, с което този натрупан дефицит да се компенсира от държавния бюджет. Това ще даде възможност на КЕВР при подготовка на ценовото решение на електрическата енергия за битовите потребители от 1 юли този дефицит да не се компенсира чрез цената на бита. Това обяви министърът на енергетиката Владимир Малинов на брифинг в Министерския съвет.

Държавата ще покрие целия дефицит, по думите на министъра. На базата на анализа, който КЕВР ще направи, този дефицит ще бъде покрит в рамките на тази бюджетна година, обясни още министърът.

По-рано служебният премиер Димитър Главчев увери, че българските граждани могат да бъдат спокойни, че цената на тока няма да се промени драстично. В средата на май бе обявено, че поскъпването на тока за бита от 1-ви юли ще бъде с по-малко от 30%.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space