Наум Китанов е магистър по право. Работи като адвокат. Вписан е в Адвокатска колегия –Пловдив от 2002 г. Притежава богат опит и практика в областта на гражданското и административното право. Като кандидат за народен представител от листата на “БСП за България” счита, че може да бъде полезен в сферата на държавно управление и най-вече в законодателния процес за повишаване на благосъстоянието на българския народ и защита на обществения интерес. Той ще работи за осъществяване на социално-солидарен модел за държавно, икономическо, обществено и лично развитие; за защита на конституционния ред, отстояване на принципите на прогресивно развиваща се правова държава в мирен свят без войни. Ще работи и за индивидуална конституционна жалба, по който въпрос се водят дебати от години, но засега няма резултат.

– Г-н Китанов, Предстоят поредни избори , а българските избиратели сякаш вече не виждат надежда за стабилност и сигурност в страната. Как ще ги мотивирате да идат до урните?
– Нека размислим добре и да гласуваме. Гласуването е граждански дълг и право на свободния човек – свобода, за която в миналото са се водили битки, а хора са загивали. В основата си гласуването е свързано с демокрацията. Колкото повече хора участват в избори и упражняват правото си на глас, толкова по-важно е политиците да представляват интересите на избирателите. Ако хората не участват, политиците няма да бъдат мотивирани да слушат, защото позициите им не са застрашени. Населението с активно гласуване защитава демокрацията. Колкото по-рядко гласуваме, толкова по-рядко ще виждаме интересите си защитени. Негласуването няма да доведе до промени.
– А защо да подкрепят именно „БСП за България“?
– БСП поставя грижата за хората, защитата на общественото благо и отстояването на националните интереси като свои неотменими приоритети и това е записано и в нашата предизборна платформа. В тежката икономическа, социална и духовна криза, в която се намира нашето общество, тъкмо БСП предлага реална програма за нейното преодоляване. БСП е доказала и в управление, и в опозиция, че е до хората и не се отмята от обещаното. Накрая бих казал, че БСП е партията, която защитава с политики достойния живот на българските граждани.
– Какви приоритети бихте очертали пред новия 50-и парламент?
– Предизвикателствата са много. Приемането на еврото като парична единица през 2025 г. и надопускане на криза в държавата е само едно от тях. Желанието ми е да се боря и да отстоявам общочовешките ценности за свобода, демокрация, равенство, социална справедливост и солидарност, за осигуряване на пълноценна защита на хората на труда, на бедните и изоставените, на работниците и служителите, да работя за формирането на широка средна класа, за отстояването на принципите на върховенство на закона и еднаквото му прилагане към всички граждани на Република България. Стабилност и сигурност на доходите на гражданите на РБ, което трябва да бъде приоритет на всяко народно събрание, чрез приемане на устойчиво и социално трудово, осигурително и данъчно законодателство.
– Кои са каузите, свързани с Пловдив, които ще приемете като свои в следващото народно събрание?
– Макар че управлението на град Пловдив е от компетентността на общинския съвет и община Пловдив, то държавата може да помогне с реализирането на редица проекти чрез финансиране. Трудно ми е да се примиря с все по-голямото презастрояване в град Пловдив, водещо до премахване на зеленината в града, липса на паркоместа, лошата инфраструктура, особено по вътрешнокварталните улици, липсата на достатъчно места в ясли и детски градини, което създава голям дискомфорт и затруднения на родителите и на населението на Пловдив. Гребната база е място, където пловдивчани прекарват голяма част от свободното си време, любимо място за спорт и отдих. Там се намира стадион „Пловдив“, най-големият стадион в България, който все още стои в състояние от преди 1989 година. Считам, че държавата може да помогне в реконструирането му.

За Наум Китанов можете да гласувате с номер 24 в бюлетината и преференция 112.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space