Анастас Ангелов е на 24 години, студент в специалност „Национална сигурност“ във ВУСИ. Той е кандидат за народен представител от листата на „БСП за България“ за 16 МИР – Пловдив. На изборите на 9 юни ще търси доверието на пловдивчани с номер 24 в бюлетината и преференция 104.

– Г-н Ангелов, какво ви накара да се кандидатирате за народен представител?
– След като виждам, че живота на младите хора има нужда от промяна, от подобрение, от промяна в законите, за да работят процесите, най-естественото нещо е да се включа в политиката, за да мога да променя нещо.

– А кои са основните каузи, зад които ще застанете в парламента?
– Най-напред е здравето на хората. Здравната реформа – такава, каквато я предлага БСП – трябва да се състои. А именно и най-важно – болниците да не са търговски дружества.
Друга важна кауза е образованието. Стотици, ако не и хиляди млади хора завършват с желание своето образование, а не намират реализация. Уж бизнесът иска специалисти, а след това много малко от тях биват наемани.
Също така трябва да се погрижим за икономиката, за да се повиши заплащането на хората в България, за да искат младите да останат в държавата ни.
Имам и друг приоритет, а именно развитие на спорта до степен, че да е достъпен за всички възрасти, не само за младите.

– Защо хората трябва да гласуват на 9 юни?
– Хората искат реална промяна. Ако не отидат до урните, ще бетонират властта на ГЕРБ. ГЕРБ държат администрацията и корпоративния вот. Ето защо, ако разумните хора искат промяна, да отидат до урните и да гласуват за партия, на която вярват, че е алтернатива на модела ГЕРБ. Аз считам, че тази партия е единствено БСП.

banner

– Порок или предимство е младостта в политиката?
– В по-голямата си част младостта е предимство. Може да сме по-неопитни, но имаме хъса и желанието да променим негативните процеси в страната, а те преобладават в момента: свита икономика, ширеща се корупция, съсипано здравеопазване, образование, социални услуги и много други.

– Кои са основните ценности за Вас?
– Моите ценности са тези, на които съм възпитан от семейството си, но съм се старал да бъдат ценности и за приятелите, които съм избрал в обкръжението си. Това са доблест, честност и достойнство, грижа за възрастните и малките деца, изобщо грижа за хората. Искам да имам достойна професия с достойно заплащане, искам да създам семейство тук – в България, и да възпитам децата си в обич и уважение към Родината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space