Пламен Назаров е роден в Пловдив. Има магистърска степен по ,,финансов мениджмънт“. Владее руски и английски език. Работил е в голяма фармацевтична компания, в сферата на частния бизнес и като административно-стопански ръководител в Медицински университет Пловдив. Той е кандидат за народен представител в листата на „БСП за България“ за 16 МИР – Пловдив с номер 24 в бюлетината и преференция 108.

– Г-н Назаров, коя е основната причина, която Ви подтикна да се кандидатирате за народен представител?
– Това е едно предизвикателство за желание за промяна. Искам да участвам в разработването и приемането на закони, които ще разрешат проблемите на българските граждани. Искам да съм гарант, че гласът на хората ще бъде чут чрез мен. Искам чрез уменията и опита си да имам положителен принос в живота на другите.

– А кои са основните каузи, зад които ще застанете в парламента?
– Борба срещу статуквото, отстояване на националните интереси, по-добро образование, стабилна икономика.

– От какво има най-голяма нужда България в момента?
– Днес България преди всичко има нужда от устойчива политическа система, която да удържи на външнополитическите сътресения. Нашата страна има нужда от укрепване на държавността, суверенитета и законността. Трябва да се съхрани мирът и да се гарантира сигурността на всеки български гражданин. Приоритет на държавата трябва да са образованието, науката и културата. България има нужда и от модернизация и стабилност на икономиката. Това ще доведе до растеж на доходите на всички.

banner

– Кои законодателни инициативи считате за най-належащи?
– Тук ще посоча няколко, макар че списъкът е значително по-дълъг. Намаляване на влиянието на изпълнителната власт върху съдебната система във връзка с гарантиране на независимостта ѝ. Борба с корупцията в съдебната система, за да се възстанови доверието в нея. Належащи са и промени в учебните програми – трябва да се направи актуализация, отговаряща на нуждите на пазара на труда. Нужна е и модернизация на училищната инфраструктура и технологии. На последната матура по английски език, например, ученици слушат текстове на касетофон! Трябва по-голяма подкрепа на научно – изследователската дейност, за да се стимулират иновациите. И дигитализация на административните процедури. Това ще ги направи по-ефективни и достъпни, ще улесни гражданите и самата администрация.

– Какви промени са нужни в сферата, в която сте експерт?
– Намаляване на административната и финансова тежест за малкия и средния бизнес; осигуряване на достъпно финансиране; премахване на монополите чрез законодателни и административни промени; реален контрол на изразходването на публични средства; промени в социалната сфера; спиране на източването на социални помощи и увеличаване на средствата за реално нуждаещите се; подпомагане на развитието на социалната икономика не само по оперативни програми, а и чрез създаване на държавен фонд; реформа в пенсионно- осигурителната система.

– Защо избирателите да гласуват на предстоящите избори?
– Всички заедно трябва да вземем решение за бъдещето на България и Европейския съюз. Това е най-добрата възможност всеки да изрази мнението си по важни за него въпроси. Единствено чрез гласуване има надежда нещата да се променят в желаната от нас посока.

– А защо да подкрепят БСП за България?
– Защото сме доказана във времето единствена алтернатива. БСП винаги се е борила със задкулисието и е единствената партия, която НИКОГА не е влизала в коалиция и договорки с ГЕРБ.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space