С папа Франциск обсъдихме, че най-голямото предизвикателство пред човечеството в момента е да се спрат кръвопролитните войни в Украйна и в ивицата Газа и избиването на хиляди невинни хора. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев, който е на посещение в Рим и Ватикана.

По думите му това изисква осъзнаване, много разум и усилията на цялата международна общност да се търсят пътища за мир, основани на международното право. „Време е за разум, време е да заложим на дипломацията. Видяхме, че само с икономически и с военни средства не може да бъде постигнат мир“, добави той.

„Папа Франциск винаги се отнася с най-топли чувства към България и към нашия народ. Днес той ни пожела много здраве, мир и благоденствие. Той наистина е запознат с нашите проблеми и ни пожела повече деца – на фона на всеобщото застаряване в Европа. Пожела ни повече деца, на които да даваме достойно образование. Пожела да се грижим повече и за възрастните хора“, отбеляза още президентът Радев.

Радев заяви, че е поканил новоизбраният президент на Република Северна Македония Гордана Силяновска на посещение у нас.

banner

„Моето послание към президента на Република Северна България е че България очаква час по-скоро промяна в реториката и най-сетне прекратяване на езика на омразата. РСМ трябва да покаже, че наистина желае да е част от Обединена Европа като изпълни всички изисквания, които се искат от нея“, посочи държавният глава.

Радев заяви, че стремежът за диалог на Силяновска е положителен знак.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space