Президентът Румен Радев и водената от него българската делегация ще бъдат приети тази сутрин на аудиенция при Папа Франциск. Румен Радев ще разговаря също с държавния секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин. По традиция главата на Римокатолическата църква приема българска делегация по повод празника на Светите братя Кирил и Методий.

В българската делегация са включени представители на Българската православна църква, на Католическото вероизповедание, както и представители на държавни институции и общественици. Заедно с държавния глава е и съпругата му Десислава Радева.

След аудиенцията в базиликата „Сан Клементе“, където светите братя Кирил и Методий са служили за първи път на славянски език, държавният глава и българската делегация ще присъстват на Божествена света литургия. Службата ще води Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний.

Българската делегация ще се поклони и пред гроба на свети Кирил Философ. Президентът ще посети базиликата „Санта Мария Маджоре“, където през IX век папа Адриан II благославя българската азбука, българските книги и делото на светите братя Кирил и Методий.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space