След изборите вероятността за правителство е 50 на 50, прогнозира пред БНР доц. Иво Инджов – преподавател по журналистика. Според него има значение кой ще е втори в резултатите.

„Ако ПП-ДБ са втори, те все пак ще могат да претендират да бъдат по-активна част от евроатлантическа коалиция. Тук въпросът за Пеевски и ДПС ще виси със страшна сила. Ако са трети, тогава ситуацията става много сложна за тях. На символно ниво ще се затвърди ролята им на младши коалиционен партньор, ако въобще се стигне до коалиция. Отново виси въпросът с ДПС – ще преглътне ли ПП-ДБ ДПС с Пеевски“, каза той.

Според него най-лесно ще се направи коалиция, ако „Възраждане“ са втори.

Ако ДПС са втори, ПП-ДБ ще опитат да се дистанцират от тази коалиция, смята той.

banner

„Тази поредица от записи, която вижда сега бял свят, ще се отрази негативно на ПП-ДБ, но не чак в такава степен. От една страна претръпнахме. От друга – няма кой знае какъв грандиозен скандал“, коментира Инджов относно изтеклите записи от вътрешнопартийни разговори на политици от ПП.

„Очевидно има някой, който записва и подава целенасочено информация. Да не забравяме, че първият компрометиращ запис за ПП-ДБ беше направен от съпартиец на ПП и там някъде кой знае каква голяма конспирация не трябва да се търси. Те не отрекоха казаното. Според мен проблемът с тези записи е съдържанието – на първо място да се види за какво се говори, доколкото е възможно, да се реконструира казаното, и едва след това кой ги вади в публичното пространство и ако има нарушение на закона, компетентните органи трябва да се включат“, посочи той и отбеляза, че става въпрос за политици, които претендират за нов морал и ново начало в политиката.

Според него няма грандиозен скандал в тези записи.

„В близката ни история имаме далеч по-скандални и стряскащи за състоянието на държавата записи и те ще излязат някой ден“, категоричен бе доц. Инджов и добави, че не трябва да има двойни стандарти към записите.

По думите му службите, прокуратурата и МВР трябва да бъдат реформирани.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space