Парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика отхвърли проекторешението на „Продължаваме промяната – Демократична България“ за задължаване на представителите на Министерския съвет в надзорния съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) да подкрепят осъвременяването на пенсиите с 11% от 1 юли.

„За“ се обявиха шестима от депутатите в комисията, един се въздържа, но тъй като останалите не участваха в гласуването, решение не беше прието.

Още миналата седмица надзорният съвет на НОИ вече подкрепи това увеличение. Поради това от НОИ обвиниха „Продължаваме промяната – Демократична България“ в използването на темата за пенсиите за политически цели.

Част от депутатите от комисията определиха днешното ѝ заседание, както и насроченото за утре заседание на парламента като „безсмислени“.

banner

Пред комисията заместник-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров подчерта, че в бюджета на общественото осигуряване са предвидени пари за осъвременяване на пенсиите с 11%, което вече е утвърдено и от Надзорния съвет на НОИ, независимо от оценките, че заради отчетена по-ниска инфлация, увеличението трябва да е с 10%, за да бъде спазено Швейцарското правило.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space