Прави ли ви впечатление, че Радан Кънев е пети, а знамето на „Промяната“ Тагарев изобщо го няма в листите. Питали Дани Митов дали няма колизия, че Росен Желязков е в евролистата и Благоевград. Не е ли по-странно Петков да води в Перник, а след него да е Бойко Рашков, за даго вкара в парламента. Има зависимост, просто правилно напомняне. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти в Сливен.

„Както ПП-тата се качиха върху всички нас и искаха да узурпират цялата власт с 30 човека, сега последиците са и за ДБ. Хубавото на тези избори е, че са две в едно, за да не влизаме в тоя цикъл „от избори в избори“. Така или иначе щяхме да имаме избори на 9 юни. Бих разделил на две това, което трябва да знаете. Много се подценява европейския парламент“, допълни той, предава Блиц.

„ГЕРБ трябва да догони външния дълг на Василев, за да наложи строга фискална дисциплина и да се върне в параметрите, които ЕК желае. Всичко друго е празни приказки и клишета. Три години нямаме План за възстановяване“, каза още Борисов.

„Сега има нова опорка кой командва ГЕРБ. Искам да се обърна към колегите от ПП и да им дам приятелска препоръка – да си гледат своята партия. От сутринта ги слушам как, видите ли, все едно с някаква голямо очакване ГЕРБ и ДПС да имат 121, за да видим какво ще стане. Какво ще стане, ако и ние не искаме да управляваме“, попита лидерът на ГЕРБ.

banner

„Вече е сигурно, че Петков не може да е министър, Асен Василев не може да е министър, Денков каза за пачките да обвинят пудел. Академик е. Академик, който стана академик по време на министерстването си“, припомни той.

Представете си, три пъти съм бил премиер, можех да съм академик, доктор, всичко. Кой университет нямаше да ми даде диплома? Трябваше да направя това, което направи Денков. Че накрая и се подписваше като „академик“, разкри Борисов.

„Петков каза, че нямало да участват в уредени мачове. Ние с ужас участвахме, в някои от тях и аз. Когато нагласиха мача за БНБ. Аз настоявах да е доказан банкер и финансист. Нагласен мач е, че се съгласих да сложа за зам.-министър охраната на Петков. Нагласен мач е да направим шеф на касата за тях, зам.-шефа за нас. Те си представиха депутат за шеф на КЕВР. Конституционният съд го върна. Ние в нагласени мачове се научаствахме“, увери той.

Лидерът на ГЕРБ сподели, че това е било изпитание и за самите тях.

„То самата „сглобка“, бе хора. Тя самата сглобка е нагласен мач. Алексей Петров ни събра и нагласихме правителство – министрите за тях, заместниците за мен. Договориха се с Пеевски, за да имаме 160 гласа и ако не се бяхме разбутали, щяхме така да изберем и регулаторите – абсолютно нагласено. Сега излиза и казва, че не иска да участва. Крадецът вика дръжте крадеца. Страшно готина поговорка“, каза Борисов.

„Когато ставах премиер, няколко пъти, и това не е лошо, точно Макрон беше станал на Франция и вика: „Искам първо в Париж да дойдеш“, обаче на сърце ми беше Меркел и ми вика: Айде да видим къде първо ще отидеш“. Всичко беше в София и Варна. Бяхме стожер. И аз по своему, отидох да обядвам с Макрон. Свърши обядът и от Париж излетях за Берлин.

Направих си среща с Меркел и се обадих на президента на Германия. Там имат ясни правила. Отивам на вечеря, но медиите ни надушиха и дойдоха. Ваша колежка пита защо президентът кани премиер. Той я прегърна и й каза „симпатиш“ ли нещо такова, което означава симпатичен“, разказа Борисов.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space