Можем да очакваме избирателна активност около процентите от тези на изборите през април миналата година. Това заяви пред БТВ Добромир Живков, „Маркет Линкс“.

Позитивното е, че българските евродепутати ще бъдат със значително по-висока легитимност, тъй като ще бъдат избрани с около 8-10% по-висока избирателна активност от преди 5 години.

Електорални нагласи за избори за Народно събрание:

Резултатът на ГЕРБ-СДС е 26% от гласуващите. Този на ПП-ДБ е 17.7 на сто.

banner

Третото място сред заявилите, че ще гласуват, е на ДПС с резултат 13.2 на сто. „Възраждане“ е четвърта по ред – с 12.9 процента.

БСП събира подкрепата на 8.1 на сто.

Избори на Европейски парламент:

ГЕРБ-СДС – 26.4%

ПП-ДБ – 18.6%

ДПС – 11.7%

Възраждане – 11.1%

БСП – 8.4%

Сглобката и старта с многото обещания от страна на „Продължаваме промяната“ сега им изиграва лоша шега и отлив от гласове, заяви Живков.

Няма нарастване на гласовете към ГЕРБ, те са на едно място, допълни социологът.

Проучването е проведено съвместно между „Маркет Линкс“ и БТВ, сред 1007 пълнолетни граждани от цялата страна. Информацията е събрана чрез пряко лично интервю.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space