Свалянето на Росен Желязков от поста председател на Народното събрание не е лично отмъщение за това, че същите хора преди време свалиха Никола Минчев. Това увери в ефира на Нова телевизия депутатът от „Продължаваме Промяната-Демократична България” Явор Божанков. Не било и демонстрация на мнозинство.

„Росен Желязков беше избран от мнозинство с много ясен мандат – 9 месеца, след това подава оставка и представител на ПП-ДБ става председател на парламента. Ние веднага я поискахме, но не я получихме”, отбеляза депутатът. Според Божанков причината се кореняла в това, че от ГЕРБ искали да налагат своя дневен ред в Народното събрание. „Желязков беше инструментът това да се случи”, подчерта народният представител.

По думите му ГЕРБ искала да включи трети партньор в управлението там, където нямало математическа нужда от това.

„Може би една от идеите да идем на избори е да е невъзможно без трети”, посочи Явор Божанков. Той не пожела ясно да каже с кого би се коалирала ПП-ДБ след изборите на 9 юни, но призна, че коалицията ще търси мнозинство за определени реформи.

banner

Депутатът заяви, че вратата на ПП-ДБ е отворена за ГЕРБ, но метафорично подчерта, че двама по-едри човека трудно минават през нея.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space