Прокурорската колегия образува дисциплинарно производство срещу военно-окръжнния прокурор на София Адалберт Кръстев.

Сарафов иска ВСС да освободи дисциплинарно шефа на Военно-окръжната прокуратура в София

То е по искане на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов, който настоява за неговото уволнение.

В предложението си Сарафов иска най-тежкото дисциплинарно наказание за Кръстев заради „многобройните му дисциплинарни нарушения и системното неизпълнение на служебните му задължения“.

banner

Нарушенията бяха установени при комплексна проверка, извършена от прокурори от Върховната и Военно-апелативната прокуратура.

Припомняме, че преди дни Борислав Сарафов поиска уволнението на административния ръководител на Софийската военно-окръжна прокуратура Адалберт Кръстев.

Сарафов мотивира предложението си до Висшия прокурорски съвет с резултати от комплексна проверка, извършена от екип прокурори за периода 1 януари 2022 – 30 юни 2023 г.

Ревизията е установила нарушения на принципа на случайния подбор при разпределението на дела, работа не само по досъдебни производства, но и по преписки, изкривяване на данните за натовареността на прокурорите, включително на данните за средната натовареност на всички окръжни прокуратури.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space