„ДПС отдавна каза, че Бойко Рашков няма място в политиката. Това е ясно на всички. Има място по трапезите с пудела, седнал до него, който сигурно преди това му е напълнил джобовете с пачки.“

Това заяви лидерът на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на парламента, във връзка с бившия вътрешен министър и настоящ депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков, за който стана ясно, че е бил в близки отношения със Стефан и Марин Димитрови, които заедно с директора на агенцията Петя Банкова, бяха обвинени за участие в организирана престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. Обвинение получи и бившият главен секретар Живко Коцев, който беше пуснат под гаранция.

В комисията за скандала в митниците вече бяха изслушани вътрешният министър Калин Стоянов, финансовият министър Людмила Петкова, председателят на ДАНС Пламен Тончев и бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров. Вчера на въпроси трябваше да отговоря и Рашков, но след кратко изявление напусна без да отговаря на въпроси на депутатите.

Бойко Рашков посочи, че Стефан Димитров и Марин Димитров са идвали в МВР, за да му подават сигнали срещу председателя на ГЕРБ и бивш министър-председател Бойко Борисов, както и за купуване на гласове в Хасково.

banner

Делян Пеевски коментира, че ако се докаже обвързаност с „контрабанда, с пудели и с пачки“, ДПС няма да работи с ПП-ДБ.

„Ако всичко, което се случи се окаже вярно, ние няма да имаме диалог с тях. Ако се докаже и се види всичко – истина, обвързаности с контрабанда, с пудели, с пачки, специално ДПС няма да работи с тях. Всичко, което видяхме е чудовищно. Те нямат интегритет, за който толкова говореха“, каза още Пеевски.

Пеевски отговори и на критиките на бившия премиер Николай Денков, че ГЕРБ и ДПС саботират правосъдната реформа и това води до забавяне на второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост:

„Това е пълна лъжа. ПП-ДБ саботираха всичко с това, че направиха така, че да няма ротация.“btv

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space