Второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост е блокирано заради неприемането на четири законодателни акта. Това заяви народният представител Николай Денков от „Продължаваме промяната – Демократична България“ по време на брифинг в Народното събрание. Денков постави въпроса защо все още няма второ плащане по ПВУ. Той каза още, че законопроектите са блокирани от ГЕРБ, тъй като законите стоят в комисии, председателствани от ГЕРБ-СДС.

За да бъде извършено второто плащане, трябва да бъде приет Законът за личния фалит, Правилата за работата на Комисия за противодействие на корупцията, Законът за защита на сигналоподателите и Пътната карта за климатична неутралност, която е вкарана в програмата за тази седмица, обясни Денков. Надявам се поне тя да бъде приета, отбеляза той.

Денков посочи, че Министерският съвет е свършил всичко, което е зависило от него, и следва да се осигури мнозинство в пленарна зала.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space