На свое заседание снощи Градската конференция на БСП – Пловдив подреди листата си за предстоящите парламентарни избори. С убедителен резултат от 70,8% от гласовете социалистите гласуваха доверие на народния представител Иван Петков за още един мандат в парламента.

След Петков в листата се нареждат Катя Стоилова, Анастас Ангелов, Теодор Христов, Филип Бакалски, Стефан Георгиев, Пламен Назаров, Йовка Златева, Румен Мотреников, Наум Китанов, Николай Маринов.

Съгласно Устава на Българската социалистическа партия водачите на листи в отделните избирателни райони се утвърждават от Националния съвет на левицата. Въпреки това Градската конференция на пловдивската организация прие свое решение, с което предлага на националното ръководство именно Иван Петков да води в Пловдив.

Самият Петков благодари за гласуваното доверие и обеща да продължи да работи в интерес на гражданите и да защитава идеите на социалистите. Преди да се проведе гласуването той отчете своята работа в 49-ото Народно събрание. За периода от една година Петков е участвал в 17 законодателни инициативи, вносител е на 16 въпроса по време на парламентарен контрол. Организирал е редица срещи и мероприятия както в Парламента, така и в Пловдив.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space