Не смятам, че е конституционно съобразно да се иска вот на недоверие на служебното правителство, въпреки че Народното събрание не е разпуснато. Тук друга институция назначава правителството, а не парламента. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Никола Минчев в „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS.

Той коментира публичните позиции на външния министър Стефан Димитров. „Има нюанси на различия от позицията на българското външно министерство и на правителството през последните месеци, но целият казус е доста странен и създава усещане за хаос.”

Минчев коментира и предложението на Главчев да съвместява с премиерския пост и позицията на външен министър така: „Авангардно предложение. Едно е Мария Габриел, която има този профил така или иначе, друго е Главчев, който не ми изглежда като Дипломат №1 ”, заяви Минчев.

По негови думи е странно да се коментира смяната и на Кирил Вътев като служебен министър.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space