„БСП за България“ ще изпрати договора между „Булгаргаз“ и турската държавна енергийна компания „Боташ“ до българската и европейската прокуратура. Това каза председателят на парламентарната група (ПГ) на „БСП за България“ Корнелия Нинова по време на брифинг пред журналисти в сградата на Народното събрание, на който бе представен докладът от временната комисия по повод споразумението между двете компании, подписано на 3 януари 2023 г. в София.

Лидерът на „БСП за България“ добави, че парламентарната група ще настоява държавата да предяви регресен иск към физическите лица – министри, премиери, подписали този договор. „Всички, които са вземали такива решения и са си слагали подписите под такава вреда за България, не народът да плаща, а правителството да заведе към тях иск. Т.е. освен наказателна отговорност, ако може да понесат и финансова отговорност и да си платят за кражбата и вредите, които нанасят на България“, заяви Корнелия Нинова.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space