Нека държавните мъже да бъдат на висотата на хората и да спрат с тези игрички. Това заяви съпредседатеят на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на парламента.

По думите му Съгласно Конституцията президентът е длъжен да разпише промените.

„Нека държавните мъже да бъдат на висотата на хората и да спрат с тези игрички. Няма да подпишем за министрите. Другите – ще сменим шефа на НС. Ами добре! Няма да има министри, няма да има премиер, няма да има шеф на НС. Утре може да няма президент, какво се случва с държавата? Ако все пак откаже да подпише указа, какъв е следващият ход? Като откаже да подпише – той вече има земеделски и външен министър. Те вече са негови министри и той да започне да си ги управлява. Те са вече на Радев“, коментира Пеевски.

На въпрос какво ще стане, ако Радев откаже да разпише указите за назначаването на Георги Тахов като министър на земеделието и Даниел Митов за министър на МВнР, той отговори: „Като откаже да подпише, той вече си има външен министър и земеделски министър и трябва да почне да ги управлява. Те са негови министри вече, на Радев. В мига, в който откаже, той приема, че има двама министри в кабинета“.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space