Анкетната комисия за проверка на факти, свързани с групата около Мартин Божанов – Нотариуса отново ще направи опит да изслуша изпълняващия длъжността главен прокурор Борислав Сарафов и предшествениците му Иван Гешев и Сотир Цацаров.

На предишното заседание на комисията, на което бяха поканени, Сарафов и Цацаров не се явиха. Стана ясно, че са изпратили писма, с които отказват поканата да бъдат изслушани.Иван Гешев беше уведомил комисията, че не е в страната и е готов да се яви след 10 април.

Вчера обаче от думите му пред журналисти, след като беше разпитан в Националното следствие по случая с взрива срещу кортежа му, не стана ясно дали ще приеме поканата на депутатите.В дневния ред на анкетната комисия по случая Нотариуса е предвидено и изслушване на трима юристи, приближени до Божанов – Велимир Атанасов, Емил Писков и Калин Чанков.

Божанов беше убит на 31 януари пред дома си в столичния квартал „Горна баня“.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space